If You do not receive an email after registering ,check your spam folder in Your mailbox .
Auto registration in the queue from 5 minutes to 12 hours


If you have problems logging on the forum, write your message in the technical support forum
Registration is not required


Technical support Forum

The Volvo was there now it's gone

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

The Volvo was there now it's gone

Unread post #1by KiwiOnTheCoast » 12.03.2019, 08:37

Hi there, me again :class:
I'm having trouble viewing the Volvo FH16 (the gift) in the Volvo dealer (had been working previously, 2 days ago), thought there may have been an update, so checked MEGA but the truck isn't there in the folder with the other mods. Also I have quite a few issues with the other mods e.g. flags for windows not working as well as some other attachments, T-908 air cleaners can't be seen from inside the cab (as seen on YouTube Video :wink: ). Do I need to document each one or is there maybe a common issue?


Was also curious about MEGA, how will I know that updates are there for me?

Added after 36 minutes 38 seconds:
Just realised the K108 is no longer is dealership also

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 244
Joined: 29.06.2016
Reputation: 81 (+81/−0)
Loyalty: 84 (+84/−0)
With us: 3 years 2 months
Flag: Australia

Unread post #2by room217au » 12.03.2019, 13:58

K108 is in Kenworth dealership for me?
Got to be some other mods that are causing your problems.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #3by KiwiOnTheCoast » 13.03.2019, 06:32

I think the only other mods that I added since last subject was made was jazzycats ownable oversized trailers, disabled it and still not there....would I need to remove the mod altogether (maybe) to get it to work?

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 244
Joined: 29.06.2016
Reputation: 81 (+81/−0)
Loyalty: 84 (+84/−0)
With us: 3 years 2 months
Flag: Australia

Unread post #4by room217au » 13.03.2019, 06:47

perhaps you could upload a game.log.txt to www.pastebin.com then paste the link here.

Quite often people forget about Workshop mods too because they aren't visible in the mod folder.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #5by KiwiOnTheCoast » 13.03.2019, 12:13

https://pastebin.com/SsCtBRxH Unless I'm forgetting, it said something about 'K200 speed miles' does this need to be activated? thought it was something I put in there by mistake :oops:

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 244
Joined: 29.06.2016
Reputation: 81 (+81/−0)
Loyalty: 84 (+84/−0)
With us: 3 years 2 months
Flag: Australia

Unread post #6by room217au » 13.03.2019, 12:29

I dunno man.
maybe it's one of the 115 workshop mods?
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #7by KiwiOnTheCoast » 13.03.2019, 12:37

It's turned up all of a sudden :oops: …..wasn't there before I promise, haha yea my son uses a few...can they interfere even when not active, I mostly have graphic mods, skins, real companies thing like that.

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 244
Joined: 29.06.2016
Reputation: 81 (+81/−0)
Loyalty: 84 (+84/−0)
With us: 3 years 2 months
Flag: Australia

Unread post #8by room217au » 13.03.2019, 12:39

Mod Manager sucks. I don't use it.
Workshop mods make it impossible to separate profiles and the mods therein. Bit of a shame that.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #9by KiwiOnTheCoast » 13.03.2019, 12:49

ahh ok, I'll go through and unsubscribe from a few, where do you get mods from then? Apart from RTA :biggrin:

Added after 2 minutes 15 seconds:
So the other part of the question, the flags etc. is that going to be the same reason? too many workshop mods?

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 244
Joined: 29.06.2016
Reputation: 81 (+81/−0)
Loyalty: 84 (+84/−0)
With us: 3 years 2 months
Flag: Australia

Unread post #10by room217au » 13.03.2019, 13:21

I get mods from the usual download sites. I don't have that many though. Maybe 10 all up.
Only workshop mods I have are Rudi's Ekeri trailers and SiSL's Mega Pack.

flags? what you mean?
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
wombat457
VIP
VIP
Posts: 358
Joined: 19.01.2019
Reputation: 290 (+290/−0)
Loyalty: 253 (+253/−0)
With us: 7 months 27 days
Location: Expat Aussie in US
Flag: Australia

Unread post #11by wombat457 » 13.03.2019, 20:54

Kiwi,

Do you have the/a "Flags Mod"?

If you don't have the flags mod package the flags wont show up. As I don't care about the flags I don't have them either and can't tell you where to get them from. I think they maybe a Cab Accessory perhaps?

Added after 3 minutes 47 seconds:
As for the K200 Speed file ... It doesn't matter if you install it or not. Having it, or not having it, should not stop the Truck from appearing anywhere.

Just as a tip, any mods you have in the Mod Manager that are not being used should be removed and not left in it. I have found that, on occasions, a Mod that is in my Mods Folder but not activated in Mod Manager can (some how) cause some issues.

Try removing all of the Mods you don't actually use but are just Nice to Haves and see how things run then.
Cheers Mate ...
Tony

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #12by KiwiOnTheCoast » 13.03.2019, 21:02

Window flags for RTA kenworth don't work in ETS2, some work in ATS but other time it just comes up with a broken picture icon, also can't see air cleaners fron inside cab of t-908....no biggy was just hoping for an easy fix

Added after 1 minute 37 seconds:
Thanks Wombat457 will do

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 244
Joined: 29.06.2016
Reputation: 81 (+81/−0)
Loyalty: 84 (+84/−0)
With us: 3 years 2 months
Flag: Australia

Unread post #13by room217au » 14.03.2019, 01:16

Also, mod information is stored in your save game. It has to be for the game to function correctly. The tricky part is, you can remove those mods from your truck, save you game, even restart the game, and then load a save of a job you were on, and the game may crash. This is because that mod
information is stored in several different types of save games during play. It can be a minefield.

Here's a classic example:
You're putting driving lights on the bullbar of your truck. The truck you're driving is the K200. You have other trucks in your fleet which also have driving lights for bullbars.
You select one of the OTHER trucks' driving lights and place it on the K200 - and this is easy to do because 99% of modders do not label their parts in the "displayname" of the accessory to identify it as belonging to a particular vehicle.
Okay no problems. You confirm the upgrade and go driving. Still no problems.
But if you forget you've done this, then sell that other truck, and remove it from your mod folder, the game will be confused and throw errors.
Okay, not serious errors, but the principle is the same for all truck parts.

The chance of this happening on a major scale is increased proportionally with the number of mods.
And with most folks using the standard SCS naming convention when uploading to Steam Workshop, you are faced with many many mods called "universal.zip" and you don't know which file is which until it is mounted and used in game.

Always look in the last half your game.log.txt for warnings and errors. This often helps in distinguishing which accessory is causing the problem.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #14by KiwiOnTheCoast » 19.03.2019, 08:11

<ERROR> [fs] Failed to open file '/vehicle/truck/k200/interior/interior/battery.pma' in the read_only mode.
00:01:46.366 : <ERROR> [ld] Failed to open '/vehicle/truck/k200/interior/interior/battery.pma'.
00:01:46.986 : [actor] Initialized at [-36936.1;4.5;1528.3]
00:01:57.725 : <ERROR> [unit] The file '<C:/Users/shaw-/OneDrive/Documents/Euro Truck Simulator 2/mod/ETS_KW_K108_RTA-Mods_v2.3_Part2.scs | >/def/vehicle/truck_dealer_uk/iveco/iveco_1.sii' does not contain serialised units - missing magic mark.
00:01:57.725 : <ERROR> load_filtered_unit_array() - Failed to load units from file (/def/vehicle/truck_dealer_uk/iveco/iveco_1.sii)
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'low_beam_sign_color' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'low_beam_sign_range' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'hi_beam_sign_color' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'hi_beam_sign_range' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'front_beam_sign_color' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'front_beam_sign_range' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'roof_beam_sign_color' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'roof_beam_sign_range' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'front_roof_beam_sign_color' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:00.515 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'front_roof_beam_sign_range' of unit 'std.scania.rs.head_lights' (of type 'accessory_head_lights_data').
00:02:04.477 : <ERROR> [fs] Failed to open file '/vehicle/truck/k200/interior/interior/battery.pma' in the read_only mode.
00:02:04.477 : <ERROR> [ld] Failed to open '/vehicle/truck/k200/interior/interior/battery.pma'


I got this, just went into dealer flicked through trucks, couldn't see k108 so quit and went straight into game log

Added after 3 minutes 25 seconds:
I don't really know what I'm looking at to be honest
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 244
Joined: 29.06.2016
Reputation: 81 (+81/−0)
Loyalty: 84 (+84/−0)
With us: 3 years 2 months
Flag: Australia

Unread post #15by room217au » 19.03.2019, 09:08

I'll bet money it's one of the 82 workshop mods.
Also, when sharing game.log.txt it's a good idea to upload it to www.pastebin.com and then post the link the file here.
That way, you can use the same link to share it on any forum.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #16by KiwiOnTheCoast » 19.03.2019, 09:14

Ok

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #17by KiwiOnTheCoast » 05.04.2019, 10:05

Personally, think this should be mentioned (not to have too many ws mods) on website before someone spends $95 on mods, although I have seen people on YouTube with more mods than me and still get RTAs mods to work....all truck are back now by the way, not sure what's going on, think it's maybe when the game updates (which is almost every time I close game......little updates)

Big fan btw (this is just my opinion though) with videos trying to showcase (the best I can) as well as a shout out to this forum, for the help with the western star

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #18by KiwiOnTheCoast » 12.04.2019, 12:09

Soo, do I have too many mods to receive assistance now? E.g I can't see air filters from inside cab of T908

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 244
Joined: 29.06.2016
Reputation: 81 (+81/−0)
Loyalty: 84 (+84/−0)
With us: 3 years 2 months
Flag: Australia

Unread post #19by room217au » 17.04.2019, 18:32

Gimme some time and I'll load up the 908 and check at my end.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Topic author
KiwiOnTheCoast
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 15.02.2019
Reputation: 5 (+5/−0)
Loyalty: 3 (+3/−0)
With us: 6 months 27 days
Flag: New Zealand

Unread post #20by KiwiOnTheCoast » 17.04.2019, 20:14

Ok thank you, I'm not trying to sound pissed or anything, just trying to make sense of it all...almost certain it's the w900 ws mod that is giving me grief


Return to “Technical support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: 1 guest