If You do not receive an email after registering ,check your spam folder in Your mailbox .
Auto registration in the queue from 5 minutes to 12 hours


If you have problems logging on the forum, write your message in the technical support forum
Registration is not required


Technical support Forum

Proposals-Wishes-bugs k 200

Avatar
Kiwimike7
VIP
VIP
Posts: 30
Joined: 29.06.2016
Reputation: 4 (+4/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 4 years
Flag: New Zealand

Unread post #241by Kiwimike7 » 05.05.2020, 12:29

Ian I decided to try option 2 first as I have been driving other non RTA trucks in both ATS & ETS2 without issue. I purchased another K200 and have so far driven over a thousand miles without issue, so it would appear (so far anyway) that the update was the cause.
Thanks again
Mike

Avatar
Geronimo_Express
VIP
VIP
Posts: 171
Joined: 12.01.2017
Age: 58
Reputation: 239 (+239/−0)
Loyalty: 206 (+207/−1)
With us: 3 years 5 months
Location: Taree, Australia
Flag: Australia
Contact:

Unread post #242by Geronimo_Express » 05.05.2020, 14:11

That's great news Mike, it sounds like you've got it sorted. :class:
Happy Truckin'
Ian
OziModz Custom Mods
https://ozimodz.com

Avatar
Crocko from Oz
VIP
VIP
Posts: 5
Joined: 24.01.2019
Age: 58
Reputation: 1 (+1/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 1 year 5 months
Location: NSW, Australia
Flag: Australia

Unread post #243by Crocko from Oz » 07.05.2020, 04:40

Hi everyone, first post here. :hi:

Enjoying the new 1.37 K200 (haven't tried the K108 yet), thanks very much for the update. :clap:

My only criticism is the air pressure gauges. Is there a way to 'de-couple' the air and suspension pressure gauges from the exhaust temp (pyrometer) gauge. I have got the pyrometer to read correctly (using the animation info from the SCS Mack Anthem, see below) ...;

#air_pressure_anim: "/vehicle/truck/k200/interior/psi.pma"
#air_pressure_anim_min: 0
#air_pressure_anim_max: 12

exhaust_temp_anim: "/vehicle/truck/k200/interior/psi.pma"
exhaust_temp_anim_min: 0
exhaust_temp_anim_max: 870 # 870*C = 1600*F

... however now the suspension and air pressure gauges read the same.

In a future update, could you separate the suspension and air pressure gauges like in the SCS W900?

air_pressure_anim: "/vehicle/truck/kenworth_w900/interior/d_air_psi.pma"
air_pressure_anim_min: 0
air_pressure_anim_max: 10.34 # 10.34bar = 150psi

suspension_load_anim: "/vehicle/truck/kenworth_w900/interior/d_sus_l.pma"
suspension_load_anim_min: 0
suspension_load_anim_max: 150000

Once again, many thanks from this happy Aussie. Patiently waiting for the Mack S-L, T908, T609 and Western Star updates.

Avatar
Crocko from Oz
VIP
VIP
Posts: 5
Joined: 24.01.2019
Age: 58
Reputation: 1 (+1/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 1 year 5 months
Location: NSW, Australia
Flag: Australia

Unread post #244by Crocko from Oz » 07.05.2020, 06:22

I've just edited the exhaust temp max to suit the gauge;

exhaust_temp_anim_max: 900 # 900*C = 1652*F

Seems to be working fine and doing what it's supposed to do (rise when under load and drop when coasting and at idle)

I would presume these same settings could be used in the K108, T908 etc. as they use the same defs and gauge.

Added after 3 minutes 50 seconds:
BTW, how do I edit a post? I should've added I have a few 2019-20 spec X15's I use in my K200 (including multi-torque ADEPT X15's) if you are interested.

Added after 1 minute 16 seconds:
Ok, never mind about the edit. Seems you have an auto edit feature.

Avatar
Mariesman
VIP
VIP
Posts: 5
Joined: 15.10.2017
Reputation: 2 (+2/−0)
Loyalty: 4 (+4/−0)
With us: 2 years 8 months
Flag: Australia

Unread post #245by Mariesman » 07.05.2020, 08:20

Crocko from Oz wrote:BTW, how do I edit a post? I should've added I have a few 2019-20 spec X15's I use in my K200 (including multi-torque ADEPT X15's) if you are interested.
.


Those engines of yours are a beautiful thing mate! I keep checking back for updates in the Workshop :)
Thanks for your work.....

Avatar
Crocko from Oz
VIP
VIP
Posts: 5
Joined: 24.01.2019
Age: 58
Reputation: 1 (+1/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 1 year 5 months
Location: NSW, Australia
Flag: Australia

Unread post #246by Crocko from Oz » 07.05.2020, 10:01

Currently what I've got in the K200

X15e5 550 ADEPT - 1650-1850lb-ft
X15e5 580 ADEPT - 1650-1850lb-ft
X15e5 600 ADEPT - 1650-2050lb-ft
X15e5 600 - 2050lb-ft (2779Nm)
X15e5 600 'tuned' (computer re-map) 620hp - 2250lb-ft (3050Nm)

As I said, I'm willing to share to the RTA team these engines to go straight into the K200 (and other RTA mods of course) without the need for a workshop 'add-on' pack.

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 293
Joined: 29.06.2016
Reputation: 84 (+84/−0)
Loyalty: 95 (+95/−0)
With us: 4 years
Flag: Australia

Unread post #247by room217au » 07.05.2020, 17:48

Crocko
You'd be better off talking with Robinicus. He's does engines and sounds for RTA.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Crocko from Oz
VIP
VIP
Posts: 5
Joined: 24.01.2019
Age: 58
Reputation: 1 (+1/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 1 year 5 months
Location: NSW, Australia
Flag: Australia

Unread post #248by Crocko from Oz » 07.05.2020, 18:38

I might do that, because irl the K200 was/is built as a Cummins + Eaton package only. When they were first released in late 2010 they used the ISX EGR, then around late 2012 they used the ISXe5 SCR and then in 2016-17 they got the X15e5 SCR, which is still used today. They were never built with Cats, Detroits or PACCAR's (MX11/13). It's the same with the T610 - Cummins only.

He's pretty right with the K108 however, as they were fitted with Cummins, Cats and Detroits, no PACCAR's though.

Avatar
Topic author
Admin-RTA
Administrator
Administrator
Posts: 1271
Joined: 04.04.2016
Reputation: 1453 (+1459/−6)
Loyalty: 487 (+494/−7)
With us: 4 years 3 months
Flag: Russia
Contact:

Unread post #249by Admin-RTA » 08.05.2020, 04:11

Crocko from Oz, Hello.PM

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 293
Joined: 29.06.2016
Reputation: 84 (+84/−0)
Loyalty: 95 (+95/−0)
With us: 4 years
Flag: Australia

Unread post #250by room217au » 08.05.2020, 07:24

Crocko from Oz wrote:It's the same with the T610 - Cummins only
My T610 only has Cummins :)
I'm not sure if Robinicus actually records any new sounds? It may just be the existing sounds but updated into FMOD.
I use Kriechbaum's megapack v3.1
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Crocko from Oz
VIP
VIP
Posts: 5
Joined: 24.01.2019
Age: 58
Reputation: 1 (+1/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 1 year 5 months
Location: NSW, Australia
Flag: Australia

Unread post #251by Crocko from Oz » 08.05.2020, 07:39

I think the 'base' sounds are Kriechbaum's, but he puts his own 'spin' on them, like the fan cutting in and out in his latest sounds. I've noticed that Robinicus' ISX/X15 sounds are different to Kriechbaum's (which he hasn't updated yet), they seem to have a hint of a V8 growl to them.

To me, the best DD and Cat sounds are those of Zeemod (CheckEngine), but don't get me wrong, all three of them make excellent sound mods, Robinicus' MP8/10 is a prime example.

Avatar
TommoK200
VIP
VIP
Posts: 186
Joined: 11.04.2016
Reputation: 175 (+175/−0)
Loyalty: 231 (+231/−0)
With us: 4 years 2 months
Flag: Great Britain

Unread post #252by TommoK200 » 08.05.2020, 13:34

Hey Guys,

Would you be able to sort out the template around the light please?

As you can see there is some disjoin;
Imageats_20200508_112855_00 by Tom TruckSim, on Flickr

The other side is fine :class:
Imageats_20200508_112849_00 by Tom TruckSim, on Flickr

Thank you :biggrin:

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 293
Joined: 29.06.2016
Reputation: 84 (+84/−0)
Loyalty: 95 (+95/−0)
With us: 4 years
Flag: Australia

Unread post #253by room217au » 08.05.2020, 19:02

Crocko from Oz wrote:they seem to have a hint of a V8 growl to them.
Yep, that's Kriechbaum's "basse.wav" file. Just a low Hz tone. But under the loaded sounds, it's mean.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
tomek99
Проверенный
Posts: 0
Joined: 17.05.2020
Reputation: 0 (+0/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 1 month 19 days
Flag: Czech Republic

Can not able connect trailer

Unread post #254by tomek99 » 17.05.2020, 15:14

I hope that is not only my problem, but I am not able connect any trailers. All trailers are lower than the truck (ATS_KW_K200_RTA-Mods_v15.3).
Pictures

Avatar
willy1962
VIP
VIP
Posts: 150
Joined: 27.06.2016
Reputation: 30 (+30/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 4 years
Flag: Netherlands

Unread post #255by willy1962 » 21.05.2020, 15:12

Bug K200 1.37 ATS no control lights that the lights are on. Only by highbeam you see a bleu control light in dashboard.

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 293
Joined: 29.06.2016
Reputation: 84 (+84/−0)
Loyalty: 95 (+95/−0)
With us: 4 years
Flag: Australia

Unread post #256by room217au » 22.05.2020, 04:38

willy1962 wrote:Bug K200 1.37 ATS no control lights that the lights are on. Only by highbeam you see a bleu control light in dashboard.
That's correct yes. K200 has never had an indication that the lights are on, only when high beam is on.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

Avatar
Meataxe
VIP
VIP
Posts: 10
Joined: 05.05.2019
Reputation: 2 (+2/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 1 year 2 months
Flag: Australia

Unread post #257by Meataxe » 27.05.2020, 03:14

tomek99 wrote:I hope that is not only my problem, but I am not able connect any trailers. All trailers are lower than the truck (ATS_KW_K200_RTA-Mods_v15.3).

IIRC the 'trailers too low' issue was caused by having 'Advanced Trailer Coupling' turned on in your Options/Gameplay/Truck Settings - turning it off removed the issue for myself and some others long ago.

Avatar
CeraExcelio
Проверенный
Posts: 0
Joined: 04.06.2020
Reputation: 0 (+0/−0)
Loyalty: 0 (+0/−0)
With us: 1 month
Flag: Germany

Unread post #258by CeraExcelio » 11.06.2020, 19:19

Got Problems with my mph Gauges. They are not fitting right and speed is not shown correct. 50mph on gauge ist round 43 shown on Routadvisor.

Image

Avatar
room217au
VIP
VIP
Posts: 293
Joined: 29.06.2016
Reputation: 84 (+84/−0)
Loyalty: 95 (+95/−0)
With us: 4 years
Flag: Australia

Unread post #259by room217au » 13.06.2020, 04:55

CeraExcelio wrote:Got Problems with my mph Gauges. They are not fitting right and speed is not shown correct. 50mph on gauge ist round 43 shown on Routadvisor.
This is because "animations" file is calculated for kmh and that calc is somewhat incorrect:

Code: Select all

   speedometer_anim: "/vehicle/truck/k200/interior/speed.pma"
   speedometer_anim_max: 120


That "120" value should be reduced to maybe 115 or so.
Unfortunately, without the right software you can't open part2 of K200 to change this value yourself.
RTA will have to do it.

and while they're doing that, they can also fix the turbo pressure gauge (the small one in the centre of your picture).
It is reading "air pressure" (ie. brakes) currently.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.


Return to “Kenworth K200”

Who is online

Users browsing this forum: 1 guest